Bekijk hier onze antwoorden op de meest gestelde vragen over het Coronavirus of neem contact met ons op.

Zo kan het ook! Hoe Jeannette door de coronacrisis ipv nul-urencontract nu een jaarcontract voor 20 uur heeft!

14-05-2020

Mooi lichtpuntje in deze coronacrisis. Jeannette Thomaes vreesde dat ze haar werk kwijt was, ook al omdat haar nul-urencontract eind februari was afgelopen. Maar nee, haar werkgever kwam juist met een heel mooi voorstel!

Jeannette werkt al enkele jaren als medewerker bediening bij strandpaviljoen de Zeemeeuw in Cadzand, steeds op basis van een nul-urencontract. Heel veel mensen in Nederland met een nul-urencontract zijn door de coronacrisis ontslagen, maar de werkgever van Jeannette bood haar juist een jaarcontract aan voor 20 uur!

Jeannette: “Toch uniek middenin deze coronacrisis. Mijn werkgever wilde graag dat ik verzekerd zou zijn van een fatsoenlijk loon, ook dit jaar. Omdat ik in januari enkele uren had gewerkt in een andere zaak van hem, kon ik meedoen aan de NOW-regeling*. Hij had berekend dat ik in een jaar gemiddeld 20 uur per week werk; in de winter nauwelijks, in de zomer heel veel. Ik heb echt een heel fijne werkgever. Hij vroeg mijn collega’s en mij of we het nieuwe pand wilden komen poetsen. Hij verplichtte ons niet, ook al krijgen we het salaris doorbetaald. Maar zoiets doe je toch gewoon! Voor zo’n werkgever zet je extra stappen.”

*NOW staat voor tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid. Deze maatregel heeft als doel om werkgevers die door de coronacrisis ten minste 20% van de omzet verliezen te compenseren in de loonkosten. De NOW zorgt ervoor dat bedrijven zoveel mogelijk werknemers in dienst kunnen houden voor de uren die zij werkten voordat er sprake was van het coronavirus. Het gaat daarbij om een subsidie voor de loonkosten van alle werknemers die in dienst zijn bij een werkgever, zodat de werknemers hun salaris doorbetaald krijgen. Dat zijn werknemers met een contract voor onbepaalde tijd, bepaalde tijd en werknemers met een flexibel contract.

0 Reactie(s)

Geef een reactie

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.