Waarom ik het mooiste vak heb: Tim Wellenberg

11-03-2019

Als ik nu zo terugkijk, kan ik wel stellen dat het leerbedrijf waar ik mijn schooltijd afsloot, dé eyeopener was. Toen wist ik het helemaal zeker: dit is wat ik wil. In dit leerbedrijf, restaurant ’t Pestengasthuys, heb ik een duidelijke, klassiek Franse basis geleerd. Denk aan tafelbereidingen, mooie wijnen en het zorgen voor gasten. Het vergrootte mijn warenkennis en gastheerschap enorm en mijn passie voor het horecavak was geboren. Ook het succesvol meedoen aan vakwedstrijden als Talent van de Toekomst en Skill Heroes heeft me veel gebracht.

Ik wilde na de opleiding mijn grenzen verleggen en koos voor de Nederlandse topgastronomie door bij Restaurant Da Vinci in Maasbracht te gaan werken. Onder de vleugels van SVH Meestergastheer Petro Kools, SVH Meesterkok Margo Reuten en de vakkundige collega's ben ik verder gegroeid. Ik kreeg te maken met nog luxere producten en een wijnkaart van circa 800 wijnen! We zetten net die drie stappen extra voor de gast om zijn verblijf nog beter te maken. Ze daagden me bij Da Vinci uit en stimuleerden me om mijzelf te blijven ontwikkelen als gastheer, maar ook als persoon. Ik kreeg de kans cursussen te volgen om me nog meer te verdiepen in mijn vak. Deze tijd zal ik altijd koesteren.

Werken op dit topniveau was niet altijd makkelijk, ook al omdat het op 2 uur rijden van mijn huis was. Maar het heeft mij als gastheer zo veel gebracht dat het reizen erbij in het niet viel. Elke dag stond ik weer klaar met een gemotiveerd team om te knallen. Elke dag was anders, elk servies was anders en elke gast had weer andere wensen.

Sinds januari 2018 werk ik bij restaurant Hanninkshof in Usselo (Enschede) in een klein, zeer gemotiveerd team. Begonnen als gastheer-sommelier kon ik afgelopen zomer doorgroeien tot maître-sommelier. Ook bij restaurant Hanninkshof krijg ik alle mogelijkheid om mezelf te blijven ontwikkelen.

Hoewel ik nog vrij jong ben, voer ik al een team van gastheren en gastvrouwen aan.

Dat houdt in dat ik op mijn jonge leeftijd al kennis en liefde voor het vak overdraag aan de nog jongere generatie. Maar dat doe ik graag. We hebben allemaal hetzelfde doel: het restaurant naar een hoger niveau tillen, en daar werken we dag in, dag uit aan. In 2018 is restaurant Hanninkshof al lid geworden van de Jeunes Restaurateurs. Een mooie stap, maar ons plafond is nog lang niet bereikt!

Bron: Horeca Info nr. 1 2019

Bekijk hier de gehele Horeca Info. 

 

0 Reactie(s)

Geef een reactie

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.