Ben jij een denker of doener? Weet jij het?!

08-08-2018

Iedereen komt het wel eens tegen op het werk. Je begrijpt je collega niet of je collega begrijpt jou niet. Vervelend, maar als je weet welk basisgedrag en persoonlijkheid er bij jou en je collega hoort kan je hier rekening mee houden. Weet jij hoe je over komt op anderen, wat jouw valkuilen zijn en hoe je hiermee om kunt gaan?

We kennen vier soorten basisgedrag: extravert, introvert, mensgericht en taakgericht. Iedereen heeft in verschillende mate hiervan iets in zich. Naast het basisgedrag zijn er ook vier soorten van persoonlijkheid: dynamische persoonlijkheid, invloedrijke persoonlijkheid, stabiele persoonlijkheid en consciëntieuze persoonlijkheid.

Hoe kom je erachter welke gedragsstijl iemand heeft?

Dat is eigenlijk heel makkelijk. Kijk of iemand introvert of extravert is. Dit is altijd wel vrij snel aan iemand te zien of te merken en dat bepaalt hoe je de ander het beste kunt benaderen. Introverte mensen zijn bedachtzaam, bescheiden, formeel en willen weten waar ze aan toe zijn. Geef ze de tijd en benader introverte mensen formeler. Extroverte mensen zijn snel, impulsief en vinden het fijn als ze enthousiast, direct en to the point benadert worden.

Welke gedragsstijl heb je zelf?

Via de tool Personal Mapping kom je erachter wat jouw gedragsstijl is. Aan de hand van een korte vragenlijst ontdek je welke karaktereigenschappen jou speciaal maken en hoe je deze kunt gebruiken om het beste uit jezelf en collega’s te halen.

Heb jij de test al gedaan? Doe hem nu!

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.