Wanneer krijg jij je rooster?

28-07-2021

Als je in de horeca werkt zijn onregelmatige werktijden normaal, maar je hebt wel recht om minimaal twee weken van te voren te weten wanneer je moet werken. Doet jouw werkgever dat niet? Dit kan je eraan doen!

In de cao horeca staat vastgelegd dat je werkgever het rooster ten minste twee weken van te voren bekend moet maken. Als je rooster bekend is mag deze niet zomaar gewijzigd worden. Als je werkgever het rooster toch wilt wijzigingen, dan moet er een zwaarwegend bedrijfsbelang zijn. Bijvoorbeeld als er een paar collega’s ziek zijn geworden en jij moet invallen. Dit gebeurt wel in overleg met jou.

Wijzigt je werkgever het rooster en komt jou dit niet uit? Overleg dan met je werkgever om tot een passende oplossing te komen. Zomaar niet gaan werken is niet verstandig. Dit kan werkweigering opleveren en kan verregaande gevolgen voor je hebben. Als jij een goede reden hebt om niet te kunnen werken op een bepaalde dag of tijdstip, dan kan er een belangenafweging gedaan worden door een jurist. Het bedrijfsbelang van de werkgever wordt dan afgewogen tegen jouw persoonlijke belang. Wie uiteindelijk in het gelijk wordt gesteld is afhankelijk van de omstandigheden.

Wat kan je doen?

Heb je veel last van roosterwijzigingen of word je rooster niet op tijd bekend gemaakt? Kaart dit niet alleen, maar samen met jouw collega’s aan bij je werkgever! Zet daarbij ook iets op papier, dan kan je aantonen dat je hier melding van hebt gemaakt.

Wil je een keer op zondag vrij?

Volgens de wet heb je per jaar recht op 13 vrije zondagen, wat betekent dat je werkgever je kan verplichten om 39 zondagen per jaar te werken. Val je onder de cao horeca en wil je een keer een weekend vrij? Dan kan je als medewerker vrij vragen. Je werkgever moet deze aanvraag toestaan als je in een voortschrijdende periode van 12 maanden ten minste 39 zondagen werkt (hebt gewerkt) en de bedrijfsomstandigheden dit ook mogelijk maken. Dit betekent niet dat je eerst 39 zondagen gewerkt moet hebben, voordat je recht hebt op een vrij weekend!

14 Reactie(s)

Ik ben al blij als ik het rooster 2 UUR van tevoren heb ;-)

Ik krijg rooster dag van tevoren

Ik heb mijn rooster meestal een dikke maand van tevoren.
Er vinden wel eens wijzigingen plaats omdat er geruild wordt of als iemand ziek is, maar dit gaat in goed overleg. Werk in het restaurant van een zorghotel

Ik krijg mijn rooster meestal 1 week van te voren, soms minder, ligt eraan op welke dagen onze baas ( speklap) zelf vrij wil zijn

Bij mij ook 3 dagen van te voren,en je moet elke dag op rooster kijken,kan zijn dat ze je er nog een dag later op zetten en moet komen

Krijg me rooster 24 uur van te voren en ook zeker nie eerder

Vaak krijg ik pas in de morgen te horen dat ik in de komende nacht moet werken.
Heel zelden zijn er al diensten 2 weken van te voren bekend. Het volledige rooster is NOOIT ook maar 3 dagen van te voren bekend.
Dit is ook een van de redenen waarom ik de HORECA ga verlaten.
Als nachtreceptionist word je zwaar onderbetaald!!! en dan nog niet eens de inflatie gecompenseerd, en dat al jaren.....

Mag me baas me ineens zeggen dat ik over twee dagen niet hoef te komen omdat er een ander komt werken uit een ander filiaal omdat hij daar ze uren niet kan maken.. ik heb een 3 uurs contact

Beste Henny,

Indien de cao horeca van toepassing is geldt het volgende.
Het rooster dient twee weken van tevoren bekend gemaakt te worden.
Een eenmaal vastgesteld rooster kan gewijzigd worden, hiervoor dient de werkgever met de medewerker te overleggen, zie artikel 3.4 van de cao horeca. Voor het wijzigen van het rooster dient er een zwaarwegend bedrijfsbelang te zijn die de wijziging noodzakelijk maakt.

Wij raden je aan om met de werkgever te overleggen en te verzoeken om een gesprek voordat je rooster gewijzigd wordt.

Graag lichten wij je ook het rechtsvermoeden van arbeidsomvang toe.
Indien een medewerker gemiddeld meer werkt dan de afgesproken uren in de arbeidsovereenkomst, dan kan de medewerker schriftelijk vragen om aanpassing van de arbeidsovereenkomst. Dit kan op grond van het rechtsvermoeden van arbeidsomvang van artikel 7:610b BW. Als een medewerker ten minste drie maanden volgens een vast patroon werkt, kan deze schriftelijk vragen om aanpassing van de arbeidsovereenkomst. Het gemiddelde wordt dan vermoed de omvang van de arbeidsovereenkomst te zijn.

Het gaat slechts om een vermoeden, in sommige gevallen kan dit door de werkgever weerlegt worden. De werkgever kan soms verwijzen naar een langere meer representatieve periode. Let wel: als een contract wordt verlengd, begint de termijn opnieuw te lopen.

Groet, FNV Horeca

Bij ons is het wisselend. De ene keer is het rooster ruim van te voren bekend, de andere keer een paar dagen. Maar niemand doet daar moeilijk over, want vrije dagen die je op tijd aan vraagt worden altijd goed gekeurd.

Ik heb m’n rooster al een jaar van te voren!! Lekker zo een vast rooster.
We zoeken nog mensen

Ik krijg dat 4 dagen van te voren voor de week erna. Begintijden kunnen 1 dag van te voren wijzigen en je kan ook nog 1 dag van te voren afgebeld worden. Zij geven aan dat zaken en partijen nog recent wijzigen zodat ze veranderingen alsnog door mogen geven.

"Nieuwe" supervisor is geweldig hiermee! Met vorige AFOM nog wel eens discussie soms was hij best laat, en ik hou niet van zeuren maar heb ook een gezin die rekeninv moeten houden met mijn werktijden. Maar H. heeft bijvoorbeeld nu al t/m week 49 online. Soms moet er wel eens ietz gewijzigd, maar altijd in overleg. Een verademing, manlief is helemaal happy en er is minder stress voor de kinderen, echt blin mee!

Bij ons is het rooster vaak een maand van te voren bekent , altijd nog wel zelf in de gaten houden want er word nog wel eens wat veranderd , vaak hebben dezelfde mensen ook vaste dagen dus dat is fijn en alles gaat in overleg:

Mag een werkgever in de 'moeilijke' tijd het rooster ook paar dagen van te voren pas aangeven ipv 2 weken?

Beste Donna,

Door de corona crisis is de horeca cao niet gewijzigd. Hoofdregel is dat het rooster twee weken van tevoren bekend gemaakt moet worden. Dit is geregeld in 3.3 van de horeca cao.

Een eenmaal vastgesteld rooster kan gewijzigd worden, hiervoor dient de werkgever met de werknemer te overleggen, zie artikel 3.4 van de horeca cao. Voor het wijzigen van het rooster dient er een zwaarwegend bedrijfsbelang te zijn die de wijziging noodzakelijk maakt. Het is raadzaam om de werkgever te verzoeken om rekening te houden met artikel 3.3 en 3.4 van de horeca cao.

De coronacrisis vraagt wel om oplossingsgericht te denken. Probeer waar mogelijk met je werkgever in gesprek te blijven.

Groet, FNV Horeca

Inloggen Mijn FNV Horeca

Wachtwoord vergeten?
Nu registreren.