Waarom ik het mooiste vak heb

11-07-2018

Er is niets mooiers dan gastvrijheid. Je geeft een beetje aandacht, een beetje zorg en liefde. En doordat je dat geeft, ontvang je gelijk je succes terug. Direct! Je weet het, je voelt het, je ziet het aan de lichaamstaal. De verwondering, de blijdschap en de momentopname van het geluk. Ze zijn blij, ze hebben het fijn. Je weet het zeker, je hebt het goed gedaan. Het is weer gelukt! Nooit zou ik ooit iets anders willen doen. Dit vak geeft mij te veel mooie dingen in het leven. De adrenaline die heb ik nodig. Ik wil presteren en de druk voelen. Ik wil graag mijn best doen voor een ander. Want dat is waar het in de gastvrijheid over gaat.

Nadine Mögling, SVH Meestergastvrouw bij Michelinsterrestaurant Bij Jef op Texel

Waar je elke dag opnieuw mag beginnen? Dat is toch meer dan ongelooflijk fijn? Ik voel mij dan ook oprecht een gezegend mens. Niet alleen omdat ik samen met Jef een prachtig bedrijf heb opgebouwd (en samen een heel fijn gezin), maar ook omdat ik kan doen wat ik graag wil doen, namelijk de gasten die bij ons komen heerlijk in de watten leggen. Met lekker eten, drinken, bij ons in het hotel slapen en alles daaromheen. Ik wil ze graag een mooie ervaring geven, maar het allerliefste een mooie herinnering. 

Natuurlijk gaat dat niet vanzelf en moet je er voor keihard werken. Vaak van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Maar dat wat je met plezier doet, heeft nog nooit als werk gevoeld. Soms ben ik weleens bang dat dit vak verloren gaat. Het lijkt wel alsof het een ander zoveel moeite kost om dat ene stapje verder te zetten voor die ander. Ik reis veel en kom op veel verschillende plaatsen, zowel in binnen- als buitenland. Maar zowel in hoger, midden- of lager segment, gastvrijheid is vaak maar een gestandaardiseerd verhaal. Een ‘moetje’, om een bepaald serviceniveau uit te dragen maar met weinig feeling en zonder persoonlijkheid. Mijns inziens altijd een misser. Gastvrijheid is nu eenmaal emotie en volgens mij genieten wij er allemaal van. Hoe leuk is het als er iemand voor jou een feestje van maakt! En met alleen dat kleine beetje aandacht, zorg en liefde weet ik het zeker, we voelen ons allemaal direct verwend!

0 Reactie(s)

Geef een reactie

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.