Ondernemingsraad

De Ondernemingsraad (OR) maakt zich sterk voor de belangen van alle medewerkers binnen een bedrijf. Ook jij kunt je inzetten als OR-lid.

Elk bedrijf in Nederland met 50 of meer medewerkers is verplicht een OR te hebben. Werk je bij een bedrijf dat 10 tot 49 medewerkers heeft, dan kan (indien een deel van het personeel dit wil) een personeelsvertegenwoordiging worden ingesteld. Deze heeft ook een aantal bevoegdheden, al zijn dat er wel minder dan in de OR.

Wat doe je als lid van een OR?

Als lid van de OR vertegenwoordig jij de belangen van alle medewerkers binnen jouw bedrijf.

Wie zitten er in een OR?

De OR bestaat uit medewerkers van een bedrijf. Om leden te benoemen worden verkiezingen gehouden. Je kunt je bijvoorbeeld verkiesbaar stellen via handtekeningenacties. Je kunt ook door FNV Horecabond worden voorgedragen.

Welke kwaliteiten heb je nodig als lid van de OR?

Je moet het als lid van de OR leuk vinden en gedreven zijn om actief op te komen voor de belangen van collega’s.

Ervaringen uitwisselen op OR-Platform

FNV Horeca organiseert twee keer per jaar een OR-Platform. Tijdens dit platform komen ondernemingsraden en personeelsvertegenwoordigingen uit de horecabranche bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen.

Save the date!

Maandag 29 oktober staat het volgende OR-Platform op de agenda. Houd de website in de gaten voor meer informatie!


OR en gewijzigde Arbowet per 1 juli

Vanaf 1 juli is de Arbowet gewijzigd. De onderstaande documenten helpen Ondernemingsraden bij een optimaal gebruik van de nieuwe mogelijkheden van de gewijzigde Arbowet.

 

Medezeggenschap en flex

Steeds meer mensen werken als flexwerker in een organisatie zonder een vaste arbeidsovereenkomst. Wat betekent dat voor de medezeggenschap in een organisatie? Hoe worden flexwerkers bij de organisatie en de medezeggenschap betrokken? Hoe kunnen zij een plek binnen de medezeggenschap krijgen? Zie voor meer informatie:

Kom jij ook?

De Dag van de Horecamedewerker
Maandag 24 september
Winkel van Sinkel Utrecht


Bekijk de beelden van vorig jaar!

Schrijf je nu in

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.