Actief lidmaatschap

Oneerlijke lonen, uitbuiting van hardwerkende mensen en te weinig aandacht voor jouw vakmanschap: de strijd hiertegen is nog lang niet gestreden. Kom zelf ook in actie en help jou en je collega’s krijgen wat jullie toekomt!

Actieve leden zijn altijd welkom

Ben jij lid van FNV Horeca? En wil jij je actief inzetten? Dat is mooi! Wij zijn altijd op zoek naar actieve leden met een mening en met passie en energie voor de horeca. Welke rol kun je zoal spelen voor jouw sector?

Lid van de cao-commissie

Als lid van de cao-commissie kun je ervoor zorgen dat er goede voorstellen voor de cao worden gedaan. De cao-commissie adviseert het Dagelijks Bestuur en de sectorbestuurder als er ontwikkelingen zijn op o.a. het gebied van arbeidsmarktbeleid, pensioen en sociale zekerheid. Je vormt als lid dan ook een belangrijke informatieverstrekker voor de bond. Voel je je betrokken bij de sector en wil je altijd optimaal op de hoogte zijn van alles wat met arbeidsvoorwaarden binnen jouw sector te maken heeft? En ben je gemiddeld één dag per kwartaal beschikbaar voor een bijeenkomst in Utrecht? Dan is lid worden een goed idee.

Plaatsnemen in de cao-commissie of meer informatie hierover? Laat het ons weten!Young Academy

FNV Horeca vindt het belangrijk dat ook jongeren zich blijven ontwikkelen. Daarom heeft FNV Horeca vanuit de Young Academy een Masterclass ontwikkeld.

Tijdens de masterclass komen verschillende thema’s aan bod, waaronder leren in een groep en als individu, zelfwerkzaamheid, solidariteit, beïnvloeden en collectieve kracht. Daarbij draait het steeds om kennis en vaardigheden opdoen, die jij direct kunt gebruiken in de praktijk. De eerste twee groepen hebben de Masterclass inmiddes afgerond en in 2018 start een nieuwe Masterclass. Doe jij mee?


Bedrijfscontactpersoon

Als bedrijfscontactpersoon ben jij de schakel tussen de werkvloer en FNV Horeca. Je kunt de sectorbestuurder direct benaderen voor vragen en weet als eerste wat de ontwikkelingen zijn in jouw sector. Ook heb je rechtstreeks toegang tot een jurist voor vragen en advies bij collectieve zaken. Bovendien bepaal je zelf hoeveel tijd je erin steekt. Wil jij spin in het web zijn en als bedrijfscontactpersoon collega's te helpen en invloed uit te oefenen? Neem dan contact op met de sectorbestuurder van FNV Horeca.
 

Bedrijfscontactpersoon worden of meer informatie hierover? Mail of bel ons!


Regionaal Activiteiten Team

Als lid van het Regionaal Activiteiten Team organiseer je samen met anderen verschillende activiteiten. Denk aan ledenwerving, ledenbinding en jubilarisbijeenkomsten. In zes verschillende regio's zijn Regionaal Activiteiten Teams actief. Er zijn twee vergaderingen per jaar. Daarnaast heb je zelf in de hand hoeveel tijd je erin stopt. Weet je van aanpakken, ben je sociaal vaardig en geïnteresseerd in het reilen en zeilen van werknemers in jouw sector? Meld je dan aan als lid van een Regionaal Activiteiten Team.

Lid worden van het Regionaal Activiteiten Team in jouw regio? Meld je dan aan! (Vergeet niet je adresgegevens te vermelden, zodat wij je in contact kunnen brengen met de coördinator in jouw regio).


Ledencongres

Het Ledencongres vindt tweemaal per jaar plaats en is de basis van de verenigingsdemocratie- en structuur van FNV Horeca(bond). Als lid van FNV Horeca kun je hier je ideeën inbrengen, invloed uitoefenen en mede het beleid bepalen. Tijdens het Ledencongres wordt onder andere het jaarverslag gepresenteerd en het algemeen arbeidsvoorwaardenbeleid vastgesteld.Voor stemrecht tijdens het Ledencongres moet je minimaal twee maanden lid moet zijn van FNV Horeca(bond) op het moment dat het Ledencongres wordt uitgeschreven. Maandag 19 februari vindt er een extra Ledencongres plaats, dat in het teken staat van verkiezingen. Zoals je weet is de vakbond een vereniging dus leden als jij denken, praten en bepalen mee, en hebben kiesrecht. Maak gebruik van dit kiesrecht! Lees meer

Inloggen

Wachtwoord vergeten?
Registreer je dan eerst hier.