Je bent hier: Actieve leden > Ziekte en verlof > Arbocatalogus

Arbocatalogus

Veilig en gezond werken is een taak van de werkgever en de werknemer samen. Een belangrijke taak, want in de horeca zijn er veel risico’s. Denk aan lange werkdagen, zware lichamelijke inspanningen, contact met gevaarlijke stoffen of met agressieve gasten. Uiteindelijk kunnen deze risico’s leiden tot ziekteverzuim of arbeidsongeschiktheid.

FNV Horeca heeft daarom samen met werkgeversorganisaties en andere werknemersorganisatie een arbocatalogus ontwikkeld. Het doel van de catalogus is het creëren en behouden van goede en veilige arbeidsomstandigheden. 

Op www.gezondengastvrij.nl vind je praktische maatregelen die risico's op de werkvloer kunnen verkleinen. 

Je belangenbehartiger

Sluit je aan bij de grootste vakcentrale van Nederland.

Bijna 1,4 miljoen mensen zijn lid van de FNV, de grootste vakcentrale van Nederland. FNV Horeca is een van de FNV-bonden. Heb je een volledige baan of werk je parttime, ontvang je een uitkering of ben je nog in opleiding: FNV Horeca neemt je belangen serieus. Wij overleggen namens bijna 25.000 leden met werkgevers, brancheorganisaties en overheid. Hoe meer werknemers lid zijn, hoe sterker onze onderhandelingspositie richting werkgevers. Dat is goed voor het resultaat en dus ook voor jou!

Samen sta ook jij sterker, word lid van FNV Horeca!